Frica de abandon
Frica de a nu fi abandonați își are originea în primele ore, minute și secunde ale existenței noastre. Asociată cu problema încrederii și a lipsei de încredere, această frică este adesea mai intensă în cazul copiilor care au crescut în familii cu probleme sau disfuncționale. Astfel, pentru a combate această frică, deseori alegem să nu avem încredere. Ne reprimăm emoțiile ca să nu suferim.
Procesul de recuperare în sine – vindecarea copilului interior – presupune să descoperim conflictele, unul după altul, și să le rezolvăm pe rând. Dar e posibil să ne simțim copleșiți de frică și de celelalte emoții dureroase care ies la suprafață când ne apropiem de conflict. În loc să înfruntăm deschis durerea și conflictul, ne simțim tentați să revenim la metodele anterioare. Una dintre acestea este „Mă descurc singur“.
Pentru a gestiona și rezolva un conflict, mai întâi
trebuie să admitem existența lui. Apoi, dacă ne simțim în siguranță, putem să ne asumam riscul de a ne dezvălui grijile, sentimentele și nevoile. Străduindu-ne să rezolvăm conflictul, învățăm să identificăm și să gestionăm din ce în ce mai bine conflictele din trecut și cele actuale, atunci când apar.E nevoie de curaj pentru a identifica și a gestiona un conflict.
Alege să primești suport și descoperă tipul de psihoterapie potrivit pentru tine .Psihoterapia este o muncă de echipă. Împreuna vom parcurge o serie de pași pentru a defini procesul terapeutic potrivit nevoilor tale.
Ce îți pot oferi ?
1. Cunoaștere- înțelegerea situației cu care te confrunți ;
2. Confidențialitate ;
3. Exploatarea stării cu care te confrunți;
4. Conturarea obiectivelor procesului terapeutic;
5. Procesul terapeutic - stabilirea pașilor in planul de acțiune.
Psih. Andreea Ciobanu
Comentarii
Trimiteți un comentariu